SGK'dan emekliye borç şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2009 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salim UZUN/ ANTALYA, (DHA)

EMEKLİ Sandığı'ndan 10 yıl önce emekli olan Mükerrem Kale, ?Emekli maaşınız fazla yatırıldı? gerekçesiyle devlete 7 bin 669 TL borçlu çıkarıldı. Devlet kurumunun yaptığı hata nedeniyle mağdur olduğunu söylen Kale, ?Madem maaşıma fazla para yatırıldı, aynı süre içinde geri alsınlar. Neden bir anda 7 bin TL'yi benden istiyorlar? Adalet, bu uygulamanın neresinde?? dedi.

Antalya'da oturan ve 1999 yılında Emekli Sandığı'ndan emekli olan sağlık teknikeri Mükerrem Kale, SGK tarafından kendisine gönderilen borç tebliği ile şaşkına döndü. Kale, 20 gün önce gelen resmi yazıyla SGK'ya 7 bin 669 TL borcum olduğunu öğrendiğini belirterek, ?Yazıda, 2004- 2009 yılları arasında emekli maaşımın fazla yatırıldığı bu nedenle de bu paranın geri alınacağı yazıyordu? dedi. Paranın geri alınmasına karşı olmadığını söyleyen Kale, şöyle konuştu:

?Bizim itirazımız paranın tahsil edilmesine yönelik değil. Bu yanlış devletin bir kurum tarafından yapılmış ve 4 yıl boyunca fark edilmemiş. Fazla yatırılan para çok küçük miktar olduğu için bu yanlışı ben de fark etmedim. Şimdi fazla yatan miktar benden toplu olarak tahsil edilmeye çalışılıyor. Eğer toplu ödeme yapmazsam faiz uygulanacağı söyleniyor. Şimdi suçlu ben miyim devlet mi??

Belirtilen borcu bir anda ödemesinin imkansız olduğunu belirten Mükerrem Kale, şöyle devam etti:

?Yıllarca prim ödeyip devlet için çalıştım. Birileri 4 yıl boyunca hata yaptı diye sıkıntısını niye ben çekiyorum? Madem maaşıma fazla para yatırıldı, aynı süre içinde geri alsınlar. Neden bir anda 7 bin TL'yi benden istiyorlar. Benim otobüse binecek param yokken maaşıma haciz koyup bu parayı tahsil yoluna gidiyorlar. Adalet bu uygulamanın neresinde??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber